Stendyssegaarden er specielt egnet for unge med udfordrede sociale kompetencer, som eksempelvis social angst, autisme eller lign., idet de kan profitere af skolens hjemlige atmosfære og få elevpladser (op til max 4 unge ad gangen).

De unge får mulighed for at opnå de kompetencer, der skal til for at få et godt og aktivt voksenliv. Vi ønsker at uddanne de unge, så de efter endt uddannelse kan finde deres særlige plads på arbejdsmarkedet eller fortsætte med en ordinær uddannelse.


Uddannelsen tilrettelægges ud fra den enkelte unges kvalifikationer, modenhed og interesser.


Uddannelsen består af:


Vejledning

Når vi sammensætter uddannelsesforløbet for den enkelte, vil det altid blive tilpasset dennes kunnen. Men elementer i uddannelsen kunne f.eks være:


Dyrehold
Vi har et lille dyrehold med heste, køer, katte, hund, geder, får, grise, kaniner, gæs, ænder, kalkuner og høns. Her igennem vil den unge lære om fodring, pasning, sårpleje, hovpleje, at tjekke huld, passe stald, sætte og reparere hegn.


Byggeri
Da det er et husmandssted, vi holder til på, er der masser af opgaver der skal løses. Der skal males og repareres på stalde hegn mm. Der skal bygges hønsegårde, kaninbure, bænke, højbede og lign, så de unge får prøvet kræfter med vedligehold og byggeri.


Design, håndarbejde og Krea-hygge

Vi laver alt fra at strikke karklude, støbe fuglebade i beton, lave tasker, smykker, drømmefangere, malerier og meget mere.


Gartneri

Vi planter grøntsager som skal passes sommeren over, vi sår sommerblomster og laver buketter der kan tages med hjem eller stilles på bordet i Stendyssegaarden.



Almen udvikling

Vi taler om forskellige dilemmaer som; hvordan bestiller jeg tid hos lægen? Mit nemID driller hvad gør jeg? Kan vi lægge et budget? Og så træner vi det igen og igen.


Madlavning

Vi træner blandt andet at handle ind og følge en opskrift.


Vores mål er, at de unge, ved afslutningen af deres STU-uddannelse, har en personlig og tydelig plan for fremtiden.

Vi ønsker at styrke de unge i overgangen fra ung til voksen. Dette gør vi ved at arbejde med de unges personlige, faglige og sociale kompetencer, der giver de unge de bedst mulige forudsætninger for at blive så selvstændige som mulige i voksenlivet.

Vi arbejder med de unges individuelle forløbsplan, og træner dem i at erhverve faglige og personlige kompetencer, der styrker deres muligheder for at indgå på uddannelse og/eller i beskæftigelse.

En fremtid med muligheder

Vores målsætning er at den unge vil få udviklet sine:

Færdigheder i at være sammen med andre

Færdigheder indenfor daglige gøremål (madlavning, rengøring, tøjvask og indkøb)

Færdigheder indenfor personlig hygiejne, motion og sund kost

Selvhjulpenhed i trafikken, forståelse af egen økonomi samt viden om hvordan og hvornår man henvender sig til læge, kommune, tandlæge, bank osv

Muligheder for at deltage aktivt i samfundslivet på egen hånd

Muligheder for at få et selvstændigt og aktivt fritidsliv

Faglige kompetencer i forhold til uddannelse og/eller arbejde

Stendyssegaarden - et solidt fundament

Når du tager din 3-årige STU-uddannelse hos os, opnår du et solidt fundament for din personlige, sociale, faglige og beskæftigelsesmæssige fremtid.

Sammen tager vi udgangspunkt i dine ønsker og kompetencer og laver derudfra realistiske planer for, hvordan din uddannelse skal stykkes sammen for at dine mål opnås. Vi tænker gerne ud af boksen, og lægger stor vægt på, at det er din uddannelse og dine mål, vi sammen skal lykkes med.

Du har ønsker og drømme; og hvis ikke, så hjælper vi dig, med at finde dem. Vi har viljen og redskaberne til at støtte dig i, at det kan lykkes. Vi tror på, at den rette hylde, findes til alle mennesker. Sammen arbejder vi hen imod, at du finder din.

Del siden